Ebbe Carlsson och Hans Holmér:
De var regeringens mörkläggare
 





* Tsunami
* 9/11

* Bilderbergare
* Nya Världsordningen
* Israel och Palestina
* Kriget i Irak
* USA
* Balibombningen
* Estonia
* Mordet på Anna Lindh
* Medicin och hälsa

* MindControl

*
Chemtrail
*HAARP & Echelon

* EU



4.4.2006

Publicerad 2006-04-03 13:12, Världen idag
av Ruben Agnarsson

1970-talet Bordellhärva handlade om att ledande svenska statsråd och politiker umgicks med prostituerade, där en del av de prostituerade var minderåriga, medan andra hade anknytning till främmande makts underrättelsetjänst.
Ebbe Carlsson och Hans Holmér fick uppdraget att agera som överhetens mörkläggare.

Flera av de prostituerade, som var småflickor i 13-14-årsåldern och var omhändertagna för samhällsvård och bodde på Ulvsunda ungsdomshem, pekar i boken ”Makten, männen, mörkläggningen” ut bland annat Lennart Geijer, Torbjörn Fälldin och ”en känd toppolitiker i en förort” bland de män som de som småflickor hade umgänge med. I fredagens nummer av Världen idag pekade småflickorna, som i dag är i 45-årsåldern, ut den kände toppolitikern i förorten som Olof Palme.

Säpos operative chef Olof Frånstedt bekräftar för Världen idag att Olof Palme och Torbjörn Fälldin besökte de prostituerade i Bordellhärvan.

Mörkläggningen av den koppleriverksamhet som pågick kring Doris Hopp inleddes därför omedelbart och engagerade flera tunga opinionsbildare och makthavare.

I maj 1976 greps Doris Hopp, misstänkt för att bedriva koppleriverksamhet. Samma dag som hon greps ringde Ebbe Carlsson, informationssekreterare på justitiedepartementet, till polisens spaningschef och uppmanade dem att lägga locket på och istället ägna sig åt andra, betydligt viktigare, saker.

På justitiedepartementet fungerade Ebbe Carlsson som ställföreträdande justitieminister, säger förre byråchefen på Säpo, Olof Frånstedt, i Deanne Rauschers och Janne Mattssons bok. En anledning till Ebbe Carlssons makt över justitieminister Lennart Geijer som nämns i boken är hans kännedom om Geijers förhållande till prostituerade.

Redan i november 1970 hade polisen gripit en kvinnlig knarklangare som var prostituerad och som hade ett förhållande till landets justitieminister. Kvinnan hade kopplingar till den organiserade brottsligheten i Sverige.

Kriminalinspektören Morgan Svensson, engagerad sympatisör för socialdemokraterna, sattes till chef för polisutredningen. Som överrock fick Svensson bland annat partikamraten Hans Holmér, Säpochef som senare blev polismästare i Stockholm. Efter ett besök av Hans Holmer kom Morgan Svensson fram till slutsatsen att de namn på toppolitiker som nämndes i polisförhören var ovidkommande.

Den chefsåklagare som fick ansvar för ärendet var misstänkt för att själv vara kund hos Doris Hopp.

De som vågade gräva vidare fick sina karriärer förstörda, hotades och förlöjligades, skriver Deanne Rauscher och Janne Mattsson i sin bok.

Källa: Makten, männen, mörkläggningen, Vertigo förlag, 2004. Deanne Rauscher och Janne Mattsson